Следвайте Гласове в ТелеграмНеактивните хора на пазара на труда между 15

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНеактивните хора на пазара на труда между 15
Коментари Харесай

Близо 145 000 млади българи нито учат, нито работят. Неактивните на пазара на труда са 1 050 000

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Неактивните хора на пазара на труда сред 15 и 64-годишна възраст са един милион и петдесет хиляди. Младите хора, които нито учат, нито работят, са близо 145 000. Търсим съответна претовареност на тези хора, работим и по проекта с ограничения за облекчение на вноса на служащи от чужбина, съобщи при откриването на трудова борса във Велико Търново министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова.   

Парите за нарастването на обществените заплащания за следващата година след нарастването на минималната работна заплата са планувани от Министерството на финансите, бюджетната процедура към момента не е завършила, съобщи още тя, само че не уточни какво е поисканото от министерството ѝ число за тези разноски в държавния бюджет. 

" Правим обзор на това до какъв брой са съответни всички форми на обществено подкрепяне, до какъв брой са съответни всички съществуващи обществени услуги " уточни Шалапатова.  

Заетостта е един от методите за възстановяване на общественото състояние на българите, уточни общественият министър и добави, че към момента има огромен финансов запас по другите стратегии за работодателите – да приспособяват работни места за хората с увреждания.  

Продължава работата по проекта сред другите министерства и държавни институции за улеснение на вноса на служащи от чужбина за браншовете, които не могат да си намерят фрагменти у нас. Предстои той да бъде съветван със синдикатите и работодателските организации, уточни Шалапатова: 

" Нашата цел е да има съответно покриване на потребностите на пазара с качествена работна ръка, която би трябвало да работи на задоволително почтено равнище на заплащане ". 

Инфо: БНР

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР